Trends najaar 2024 by Bodhi Design

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 15:39

Interieurtrends voor najaar 2024: Warmte, Duurzaamheid en Nostalgie

We zien in 2024 een fascinerende terugkeer naar de trends van vroeger. Meubels uit de jaren '70, de rijke kleuren van de jaren '20 en de urban jungle trend maken een comeback. In 2024 ligt de focus echter niet alleen op stijl, maar ook op duurzaamheid. Daarnaast zien we een verschuiving in vormen. Waar rechte en ronde vormen ooit de norm waren, geven steeds meer mensen nu de voorkeur aan organische vormen in hun interieur.

Bij Bodhi Design willen we je meenemen in de interieurtrends van 2024 en je inspireren voor een frisse, vernieuwende look in jouw huis.

1. Vintage en Retro Vibes

De invloeden van de jaren '70 zien we al effe terugkeren in ons interieur. Verfijnde houten meubels, met name de lage cocktailstoeltjes, zijn populair.
De walnootkleur heeft zijn intrede al gedaan, maar in 2024 gaan we verder en omarmen we een breder palet.
Kleuren zoals oranje, terra en bruin, en alles daartussenin, maken hun opwachting.

Waar we enkele jaren geleden het muffige bruin liever vermeden, combineren we deze tinten nu tot een moderne en frisse look.
Deze kleuren vinden hun weg zowel naar de wanden als naar de meubels, waardoor ze een harmonieuze en eigentijdse sfeer creëren.

 2. Duurzaamheid
Duurzaamheid blijft een belangrijke focus in 2024. Natuurlijke materialen zoals hout, steen en rotan zijn populairder dan ooit. Deze materialen geven niet alleen een rustieke en authentieke uitstraling aan je interieur, maar ze zijn ook milieuvriendelijk.
Hergebruik en recycling spelen een grote rol, met veel interieurstukken die een tweede leven krijgen in nieuwe ontwerpen.

3. Curved Lines

Curved Lines is geen specifieke woonstijl, maar een veelzijdige trend die in bijna elke stijl toegepast kan worden.
Waar rechte eettafels plaats hebben gemaakt voor ronde en ovale varianten, gaan we in 2024 nog een stap verder.
Denk aan organische tafels met kronkelende vormen en vloeiende lijnen die doorlopen in de poten.
Ook zetels worden niet langer recht, maar krijgen gebogen vormen. Dit kan de hele zetel betreffen, of alleen het loungegedeelte dat eindigt in een elegante ronde poef.

Vloerkleden zijn niet langer beperkt tot rechte of ronde vormen, maar kunnen nu allerlei unieke vormen aannemen.
En om het interieur compleet te maken, kun je ook de muren aanpakken. Kies voor kronkelig behang of schilder verschillende kleuren
in een patroon voor een zacht en dromerig effect in je interieur.

4. Textuur en Tactiliteit
In 2024 draait het niet alleen om hoe je interieur eruitziet, maar ook om hoe het aanvoelt.

Tevens maakt kleur een glorieuze comeback! Diepe tinten brengen een chique en klassieke sfeer in huis.
In combinatie met de wand- en kroonlijsten die we het afgelopen jaar hebben omarmd, is dit hét moment om de glamour van de jaren '20 opnieuw te beleven.
Wijnrood, nachtblauw, emeraldgroen – het mag allemaal! Deze kleuren komen prachtig tot hun recht samen met donker mahonie en walnoot hout,
wat resulteert in een rijke, kleurrijke trend.

Texturen spelen een grote rol, met veel aandacht voor tactiliteit. Combinaties van materialen en texturen spelen een cruciale rol in deze stijl. Overweeg bijvoorbeeld een subtiele glans in het behang of kies voor velours meubels en gordijnen. Zachte stoffen zoals wol, fluweel en gebreide materialen worden gecombineerd met ruwe oppervlakken zoals onbehandeld hout en steen. Deze combinatie van texturen zorgt voor een interessante en uitnodigende ruimte.
Wees niet bang voor patronen in de stoffen; een fijn visgraatmotief of blokpatroon kan net het verschil maken tussen pure luxe en een minder geslaagd geheel.

En als we het toch over visgraat hebben: die vloeren hebben we inmiddels wel gezien. Probeer eens een Hongaarse punt op je vloer. Deze unieke stijl sluit naadloos aan op deze elegante trend en biedt net dat beetje extra onderscheid.

 5. Groen in Huis

Was je van plan om die groene muur uit de urban jungle trend van twee jaar geleden te vernieuwen? Gewoon laten zitten! Groen is weer helemaal terug, maar in een nieuw jasje.

Met de focus op duurzaamheid en de natuur brengen we buiten weer naar binnen.
In plaats van de zware metalen elementen en grof mango- of teakhout uit de urban jungle, kiezen we nu voor licht eiken en verfijnde stalen afwerkingen.
Ook licht marmer keert subtiel terug in kleine tafeltjes. Stoffen zoals linnen en katoen in zachte tinten, met een eigenwijze kreuk, zorgen voor een ultiem rustgevend gevoel.

Behang met bladmotieven blijft populair, maar in een meer ingetogen vorm voor subtiele textuur op de muur. Kalkverf mag ook weer van de plank gehaald worden voor dromerige effecten op de wand.
En vergeet dat planten een onmisbaar element blijven in het interieur. Groene planten brengen leven en frisheid in huis, vooral in de herfst wanneer buiten alles in rust gaat. Grote kamerplanten, hangplanten en zelfs kleine tuintjes binnenshuis zijn populair. Ze verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, maar geven ook een gevoel van verbondenheid met de natuur.

6. Multifunctionele Ruimtes
Met de veranderende levensstijlen, waarbij thuiswerken en flexibel wonen de norm zijn geworden, zien we een toename in multifunctionele ruimtes. Meubels die meerdere functies hebben, zoals slaapbanken en inklapbare bureaus, zijn essentieel. Deze trend vraagt om slimme oplossingen en creatief gebruik van ruimte om maximaal comfort en functionaliteit te garanderen.

7. Ambachtelijke Accenten
Handgemaakte items krijgen een speciale plaats in het interieur van 2024. Deze unieke stukken vertellen een verhaal en brengen een persoonlijke touch in je huis. Van keramiek en handgeweven tapijten tot met de hand gemaakte meubels, ambachtelijke accenten voegen karakter en een gevoel van authenticiteit toe.

 

Conclusie

2024 Brengt een verfrissende mix van trends die warmte, duurzaamheid en een vleugje nostalgie combineren. Of je nu kiest voor rijke aardetinten, natuurlijke materialen, of een vintage look, het draait allemaal om het creëren van een huis dat zowel stijlvol als uitnodigend is.

Dus, maak je klaar om je interieur te transformeren en geniet van de gezelligheid en schoonheid die dit seizoen te bieden heeft.

 

Eva
Bodhi Design

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.